четвер, 22 жовтня 2015 р.

Робимо розрахунки на кухні

  1.Скільки повних порцій супу міститься в каструлі, яка має форму циліндра, висота якого 40 см, а діаметр 0,3 м. Відомо, що одна порція містить 0,25 л супу. Скільки грошей зможе зекономити родина, якщо інгредієнти на одну порцію супу коштують 2,9 грн.?
   2. Діаметр каструлі 44 см, а висота 32 см. Скільки літрів води вона вміщує?3. Скільки меду можна вмістити в посудину, що має циліндричну форму з діаметром основи 22 см і висотою 46 см, якщо густина меду 1350кг/м3
    4. Картоплю насипали в купу конічної форми. Довжина кола основи купи 12м, твірна - 3м.Скільки тонн картоплі знаходиться в купі? Маса 1м³ картоплі 800 кг.
   5. Подруга моєї бабусі  з вул. Адміральської м. Миколаєва  надала рецепт ікри з баклажанів, але в ньому сказано, що їй потрібно взяти 45 г 5 % оцту, а в нас вдома є лише 9 % оцет. Що ж робити? Бігти в магазин за 5% оцтом чи можна  використати 9% оцет?
   6. Для шкільної їдальні потрібно натушкувати 38 кг м’яса. Скільки кг сирого м’яса потрібно придбати шкільній їдальні, якщо при тушкуванні м'ясо втрачає 24% своєї маси? Скільки грошей потрібно затратити школі, якщо один кг м’яса коштує 55 грн.?
   7. Кухар шкільної їдальні вирішив на зиму насушити слив для компотів. Скільки свіжих слив потрібно взяти, щоб отримати 15 кг сушених, якщо під час сушіння сливи втрачають 88% своєї маси? 
   8. Під час варіння овочів у закритій каструлі втрачається 3 – 5% вітамінів, а у відкритій - 20%. Скільки вітамінів втратить господиня в закритій, а скільки у відкритій каструлі, якщо в 3 літровій каструлі міститься 180 г вітамінів.
   9. Бабуся вирішила зробити цукровий сироп для фруктових напоїв. Цукровий сироп складається з 11 частин води і 3 частин цукру. Скільки треба взяти цукру, щоб дістати 28 кг сиропу? Скільки води потрібно для приготування сиропу для напоїв?

Немає коментарів:

Дописати коментар