четвер, 20 листопада 2014 р.

Скільки коштує подорож?

    

    1.     Туристи на автомобілі виїхали з Миколаєва і направилися до Києва. Визначте відстань між містами за допомогою карти України. Скільки літрів бензину потрібно їм для проходження всього маршруту, якщо використання бензину становить 7,8 л на 100 км? Скільки грошей затратять туристи на дорогу, якщо 1 л бензину коштує 14,5 грн.? Скільки грошей затратить кожен турист, якщо в салоні автомобіля знаходяться п’ятеро туристів?
    2.     Під час змагання велосипедистам необхідно проїхати 5 кругів по колу радіусом 68 м. Яку загальну відстань у ході змагання довелося проїхати кожному велосипедисту?
    3.     Від площі різними маршрутами одночасно вирушили два тролейбуси, на яких працюють мама і тато Івасика. Мамин тролейбус повертається на площу через 40 хв., а татів тролейбус  – через 50 хвилин. Через скільки часу вся родина збереться разом на площі, якщо Івасик після уроків йде на площу побачитися з мамою і татом?
    4.     Оленчині батьки працюють водіями тролейбусів: мама на 2 – му маршруті, батько на 5 – му маршруті. Один рейс 2 – го маршруту триває 48 хв., а 5 – го – 78 хв. Ці маршрути мають спільну кінцеву зупинку. Через скільки часу Оленка зустріне своїх батьків разом на кінцевій зупинці, якщо о 8 год. обидва тролейбуси підійшли до зупинки одночасно?
    5.     Двоє друзів разом зі своїми татами – капітанами під час літніх канікул відправилися в рейс на різних пароплавах з тривалістю 18 діб і 12 діб. Через скільки діб друзі знову зустрінуться в порту?
    6.     Довжина кроку Оленки 15 см, а її тата – 50 см. Яку найменшу кількість кроків їм потрібно пройти, щоб кожен зробив ціле число кроків? За допомогою шкали побудуй кількість кроків яку вони пройшли.
    7.     За перший день шкільна туристська команда пройшла 26 км, що становить 65% наміченого для походу шляху. Скільки кілометрів запланувала пройти команда за весь період походу?
   8.     Туристи подолали відстань 1800 км. За І тиждень вони пройшли 28% шляху, за ІІ тиждень - 43% запланованого шляху, а решту – пройшли за ІІІ тиждень. Скільки км вони пройшли за ІІІ тиждень?
    9.     Велосипедисти протягом трьох днів їздили по гірській місцевості. І дня вони проїхали 32% шляху, ІІ дня - 40%, а третього решту – 224 км. Скільки коштує туристична поїздка по гірській місцевості, якщо за день на одного туриста було затрачено:
 Консервів 3 шт. – 5.60 грн. за одну;
 Води 4 л. – 4.80 грн. за 2 літри
 Тушонка 1 б. – 12.60 грн.
 Вермішель 1 кг – 8.70 грн.
 Картопля 0,5 кг – 7.50 грн. за кілограм.
 Хліб 1 шт. – 4.80 грн.
    10.  На збір для туристичного походу школа витратила 4340 грн. З них 35% заплатили за спорядження для туристів, решту – на продукти харчування. Скільки грошей затратили на спорядження? Скільки грошей затратили на продукти харчування для туристів?

    11.    Подорожуючи на канікулах літаком Сергій до бабусі долетів за три години. За І годину він пролетів 30% всього шляху, за ІІ - 60% шляху, що залишився, а за третю – решту 588 км. Яку відстань подолав Сергій за три години літаком?

Немає коментарів:

Дописати коментар